Burleski kuvaus

Burleski kuvausta jo vuodesta 2012

Stella Polaire kysyi tällöin: " Olisitko kiinnostunut kuvaamaan burleskiesityksiä? Vastasin: "Mitä on burleski?" Siitä se homma sitten lähti liikkeelle ja ajoi minutkin harrastamaan lajia ensimmäisen kerran vuonna 2016.

Burleski (ital. burlesco, ransk. burlesque – 'pilaileva, liioitellun hullunkurinen, irvokas, parodioiva, ilveilevä') tarkoittaa teatterin keinoin esitettyä parodiallista huumoriviihdettä jota pidetään usein commedia dell'arten suoranaisena jatkajana. Käsitettä burleski käytetään myös kirjallisuustieteessä osoittamaan vakavan tekeminen naurettavaksi sen aiheen ja toisaalta tyylin ristiriidan avulla.Esitystaiteena burleski on matkannut 1800-luvun vaudeville-teattereista 1940- ja 50-luvun glamourin ja kulta-ajan kautta neo-burleskiin. Nykypäivän burleskiviihde voi yhdistellä esimerkiksi tanssia, teatteria, performanssia, dragshowta, uuden sirkuksen elementtejä, luovaa stripteasea, komediaa, parodiaa, satiiria ja friikkishowta.

Oli sinulla tarve burleskikuvauksiin tai burleskitapahtuman valokuvaamiseen voit olla minuun yhteydssä kätevästi yhteydenottolomakkeen kautta.