Näyttelyt

Tampereen valokuvausseura

Yhteisnäyttely, jossa minulta on kaksi kuvaa nähtävillä.
3.4-7.5.2023 Teemana värilinen henkilökuva
Lielahden kartano, Tampere

Dance of Light
3.4-28.4.2023 Gafe Bakery Mimosa

Dance of Light on tanssijan ja valokuvan vuorovaikutusta valokuvaajan näkökulmasta. Miten valo luo tilan valokuvateokseen ja muuttaa ihmisen kehollista muotoa. Luvassa on erilaisia tunnelmia sekä värikarnevaalia. Mallina teoksissa nähdään Claudia Leinonen.

ISO Kollektiivi: Elämää maapallolla -näyttely

Näyttelytila: Mediatunneli, Tampere
3.12.2022-5.1.2023

Yhteteisnäyttely Iso Kollekstiivi Life of Earth nähdään Mediatunnelissa joulukuussa. Katri Kallion kuvasarjassa käsitellään ihmisen suhdetta veteen. Vesi on tunnetusti puhdistautumisen, alitajunnan ja tunteiden elementti.

Alitajuntamme on jatkuvassa liikkeessä kuin meri, joka ei lepää sen paremmin yöllä kuin päivälläkään. Sen vuoksi vesielementti symboloi myös alitajunnan syövereitä.

Uskallus 1.12-20.12.2022

Näyttelytila: Monitoimitalo 13, Galleria Viivi
Avajaiset 1.12 klo18-20
Näyttely nähtävillä: 1.12-20.12 / ma-pe klo 9-20

Uskallus on yhteisnäyttely, jossa valokuvaajat Katri Kallio ja Eevi Siniketo käsittelevät erilaisten henkilökuvien kautta ihmisten rohkeutta ja pelkojen kohtaamista erilaisissa elämäntilanteissa. 


Tylli / 1.11-30.11.2022

Näyttelytila: Cafe Bakery Mimosa, TampereOnko meillä jokaisella arjessa oma tyllimme kiedottuna ympärillemme? Tylli mihin voi piiloutua ja näyttää vain osan omasta pilkahduksia omasta itsestämme. 

"Tyllin sattumanvaraisuus ja mystisyys kiehtovat henkilökuvassa. Kasvonpiirteet jäävät piiloon tai jokin korostuu valokuvasarjassa mystisyys, leikkisyys ja sattumanvaraisuus ovat läsnä. Kiehtovinta projektissa on ollut, että koskaan et saa tylliä enään täsmällisesti samaan asentoon kuin aikasemmin."

Teokset ovat myynnissä.

Tampere Photo Festival (2022)

Näyttelytila: Lielahden kartano 28.8-24.9

THE WITCHER

Kolmen kuvan kuvasarja. Sarjan teema on sidottu The Witcher - Noituri saagan ympärille, jonka on luonut puolalainen fantasiakirjailija Andrzej Sapkowski. Hän on tullut tunnetuksi Noituri -kirjoistaan, joista on tehty kaksi televisiosarjaa sekä videopelisarja The Witcher.


Kuvat: Katri Kallio Photography
Mallina: Riku J. Kalapuro
Maskeeraus: Kida Karsimaton


Teokset ovat myynnissä.

KEHO (2021)

Tampere Film Festival 
Maaliskuu 2021 

"KEHO kertoo jokaisen valokuva sarjaan osallistuvan mielenmaisemaa ja tarinan. En halunnut omia mallien kehoja teoksina vaan annoin malleille videohaastattelu mahdollisuuden missä he kertovat omista kokemuksistaan kehosta, kehollisuudesta ja mistä pitävät kehossaan eniten."
KEHO nähtiin kansainvälisenä näyttelynä Tampere Film Festival - FestArt 2021, joka oli nähtävillä heidän verkkosivuillaan videoiden kera.

Fyysiset valokuvat olivatt nähtävillä Tampereella Below Zero Tattoo Galleryn ikkunassa 10.-31.3.2021


Kasvot yksinäisyydelle - Rock'n'tits (2019)

Näyttelytila: Below Zero Tattoo gallery / Tampere 
Lokakuu 2019

Valokuvasarjan tarkoitus on lisätä keskustelua ja ennaltaehkäistä yksinäisyyttä ruohonjuuritasolla. Vaikka varmasti keskustelemme yksinäisyyden eri syistä, haluamme myös löytää keinoja vähentää sitä.
Haluan valokuvaprojektin kautta muistuttaa, että yksinäisyyttä esiintyy kaikissa ikäluokissa riippumatta siitä, missä asemassa joku on. Harvoin siitä kuitenkaan puhutaan. Me emme voi ikinä nähdä ulkoapäin toisen ihmisen tarinaa, mutta voimme omilla pienillä teoilla tehdä paljon positiivista ympärillemme.

Seven sins (2018)

Näyttelytila: Below Zero Tattoo gallery / Tampere
Huhtikuu / 2018

Seven Sins valokuvasarja käsittelee tämän päivän paheita, kuten ylensyönti tai turhamaisuus. Mitkä ovat sinun paheitasi?

#ROCKNTITS (2016)

Näyttelytila: 17.9-1.10.2016 Ravintola Kaijakka 
Rokkibaari bändäri 22.10-05.11.16
Helsinki Ink 2016 - tatuointimessut / Kaapelitehdas

Kolmatta Rock'n'tits valokuvanäyttelyä alettiin suunnitella huhti-toukokuussa 2016. Ensimmäistä kertaa aikataulu ja palaverit suunniteltiin reilusti etukäteen ja heti alussa koko projekti pilkottiin pienempiin osiin. Uutena juttuna mukaan otettiin yleinen mallihaku, joka ylitti suosiossaan ennakko-odotukset.

Pidämme kiinni periaatteesta, että mukaan otetaan mieluiten ihmisiä, jotka eivät ammatikseen harjoita mallin toimea. Erilaisten ihmisten mukanaolo tekee projektista antoisan ja on huikea nähdä, kuinka ihmiset ylittävät itseään kuvauksissa.

Nimensä mukaan #ROCKNTITS- valokuvaprojekti liittyy sosiaaliseen mediaan. Instagram, Facebook, Snapchat ja muut sovellukset ovat arkisia asioita ihmisten jokapäiväisessä elämässä.

Kun ennen profiilissa julkaistiin kuulumisia ja muistettiin esimerkiksi juhlapäiviä, täyttävät somen nykyään stereotypiset selfiet, belfiet ja pitkälle muokatut kuvat. Kuinka suuri osa identiteettiämme muodostuu sähköisesti? Kun älylaitteesta loppuu akku, mitä meistä jää jäljelle?

Toteutimme idean tuplakuvina. Vasemmassa neliössä on kuvattu sosiaalisessa mediassa mahdollisesti julkaistu kuva, oikealla todellisuus kuvan takana. Minkälaisia tilanteita Sinä keksit?

Kuvanmuokkauksella ja hastageillä luodaan kuva siitä, mitä halutaan olla ja totuus piilotetaan filttereiden alle. Miksi on tärkeää tulla tuntemattomien tykkäämäksi? Kuka määrittelee sen, miltä kuvissa pitää tai saa näyttää?

#ROCKNTITS herättelee katsojaa miettimään ja kritisoimaan paitsi omaa, myös muiden somekäyttäytymistä.

Mielikuvien luominen on läsnä päivittäin. Vaikka omien kuvien julkaisemisen voi katsoa jokaisen vapaudeksi, on myös muistettava vastuu. Monissa sovelluksissa ei ole ikärajoja.

Suosio hiipuu netissä nopeasti ja uusia trendejä syntyy toisten perään. Turtumisen takia huomiota saa vain rohkeimmilla tempauksilla.

Rokkia ja tissejä vol. 2 (2015)

Näyttelytila: 
Titta Free Bird tattoo studio / Satamakatu, Tampere
Helsinki Ink 2015 - tatuointimessut / Kaapelitehdas

Valokuvaprojektin jatko-osa kuvattiin elo-syyskuussa 2015. Siinä kuvattiin ihmissuhteiden hankaluutta, motiiveja yksilön käyttäytymisen takana ja ihmisen tapoja reagoida vastoinkäymisiin

Miksi joku on suositumpi kuin toinen? Kuinka vilpittömiä olemme? Keneen tai mihin voi luottaa? Projekti pohtii elämää ryhmässä ja ryhmän paineen alla - onko ajanvietto ajan tuhlausta vai laatuaikaa?
Järjestyksessä toinen valokuvaprojekti oli huomattavasti ammattimaisempi kuin edeltäjänsä. Silti, pääpointti oli pitää hauskaa ja kuvata hienoja kuvia. Koska kaikki ovat mukana talkoilla, on tärkeää, että kuvauksissa ja palavereissa viihdytään.

Tässä näyttelyssä kuvia oli enemmän kuin ennen. Malleja oli myös suurempi määrä ja ensimmäistä kertaa mukana oli myös miesmalleja. Tämä loi paitsi haasteita kuvausjärjestelyihin myös uudenlaista jännitystä ja kontrastia kuviin. Kaiken kaikkiaan hauskaa oli ja saimme juuri sellaiset kuvat, mitä halusimme!

Rokkia ja Tissejä (2014)

Näyttelytila: Titta Free Bird tattoo studio /  Satamakatu, Tampere

Ensimmäinen Rokkia ja Tissejä- valokuvanäyttely järjestettiin alkuvuodesta 2014 jo lopettaneen Free Bird Tattoon tiloissa Tampereella. Tiimimme oli neljän nuoren naisen porukka ja työskentely oli uuden opettelua ja hauskaa kokeilemista.Suunnittelimme konseptin etukäteen, mutta iso osa kuvien yksityiskohdista tehtiin lennossa. Kuvasimme nyt jo suljetussa Senssi- yökerhossa ja erään kerrostalon (hyvin kylmällä) ullakolla.

Keskeisenä teemana valokuvissa oli vahva naiskuva ja vastoinkäymisten selättäminen. Kun elämä heittää eteen vaikeuksia, niistä selvitään oikealla asenteella ja periksiantamattomuudella. Tatuointien näkyminen oli selkeä valinta.

Piditkö töistäni?